65 yıldır faaliyet gösteriyordu! Dev şirket konkordato ilan etti

Yürekli Kağıt, Konkordato Talebinde Bulundu

1960 yılında hurda kağıt toplama, ayırma ve satış işlemleriyle iş hayatına başlayan ve günümüzde Türkiye’nin önde gelen atık kağıt ihracatçılarından biri haline gelen Yürekli Kağıt, konkordato başvurusunda bulundu.

Yürekli Kağıt, Türkiye’deki ve yurtdışındaki birçok kağıt fabrikasına günlük toplam 1000 ton üretim kapasitesine sahip ham madde tedarik ediyor. İstanbul’da Yenibosna’da 4.000 m², Dudullu’da ise 10.000 m² büyüklüğünde tesislerde faaliyet gösteriyor.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yürekli Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında 05 Haziran 2025 tarihi itibarıyla 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, konkordato sürecinin detaylı bir şekilde incelenmesi için üç kişilik bir komiser heyeti görevlendirdi.

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre yapılan takipler de dahil olmak üzere, şirket aleyhine yürütülen tüm haciz, muhafaza ve ihtiyati tedbir işlemleri geçici bir süre durduruldu.

Mahkeme ayrıca, şirketin konkordato sürecinde olduğuna dair şerhin çeklerin bankaya ibrazı sırasında düşülmesine karar verdi.

Duruşma tarihi 4 Eylül 2025 olarak belirlendi ve verilen geçici mühlet kararı, ticaret sicili gazetesi ve Basın-İlan Kurumu’nun resmî ilan portalı aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu.

Related Posts

Ulusal Süt Konseyi’nden Çiğ Süt Fiyatı Açıklaması

Ulusal Süt Konseyi, 1 Ağustos 2025’ten itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına 18,35 TL olarak belirledi. Üreticilerin, soğutma ve nakliye gibi giderlerini karşılaması halinde bu giderler ilave olarak ödenecek.

Çiftçilere BAĞ-KUR zorunluluğu geliyor

Çiftçilere BAĞ-KUR zorunluluğu geliyor

Türkiye’nin komşularına ihracatı arttı

Türkiye’nin komşuları Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Suriye ve Yunanistan’a yaptığı ihracat, 2025’in ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,8 artarak 13,3 milyar dolara çıktı.

Küresel savunma şirketleri içinde iki Türk şirketinin yükselişi dikkat çekti

NATO’nun artırılan savunma harcama hedefi, küresel jeopolitik riskler ve Avrupa’nın Türkiye’ye yönelen ilgisi; ASELSAN ve Papilon gibi yerli savunma şirketlerinin hisselerinde büyük sıçramalara yol açtı.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …