İsrail-İran savaşının piyasalara etkisi ne oldu?

İsrail ve İran Arasındaki Savaş Sürüyor, Piyasaları Alt Üst Ediyor

İsrail ile İran arasındaki savaş sivil hedeflere yönelirken tansiyon tırmanmaya devam ediyor. İran’ın Tel Aviv ve Hayfa’yı hedef almasına karşılık İsrail, petrol sahalarını ve altyapıları bombalıyor. İran devlet televizyonu, İsrail’in düzenlediği son saldırılarda Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Muhammed Kazımi ve iki generalin hayatını kaybettiğini duyurdu. İran, 4 günde 450’den fazla füzeyi İsrail’e karşı kullandı.

İki ülke arasındaki çatışma, piyasalarda dengeleri alt üst etti. At fiyatları rekor seviyelere yaklaşırken, petrol fiyatları da yükselişe geçti. Ayrıca, gaz sahasına yapılan saldırıların ardından Avrupa’da gaz fiyatları fırladı.

ABD Başkanı Trump’ın Saldırı ve Piyasalara Etkileri

İsrail ve İran arasındaki gerilimde azalma belirtisi yok. İran daha fazla füze dalgası gönderirken, İsrail de Tahran’ı vurarak bir başka askeri yetkiliyi öldürdü. BM’nin nükleer gözlemcisi, İsrail saldırılarının İran’ın İsfahan’daki uranyum dönüştürme tesisinde ciddi hasara yol açtığını belirtti.

Avrupa’daki gaz fiyatları, İsrail’in İran’ın Güney Pars gaz sahasına saldırmasının ardından yükseldi. WTI’da bir düşüş yaşansa da fiyatlar hala 70 doların üzerinde seyrediyor.

Trump, göçmen işgücü sektörlerindeki baskıyı hafifletmeye çalışsa da ICE’a göçmen sınırdışı etme emirlerini genişletti. Göçmen baskınlarının tarım, otel ve restoran gibi ekonomik sektörlere zarar verebileceği endişesi dile getirildi.

ABD Senatosu Maliye Komitesi Cumhuriyetçileri, Trump’ın uzun zamandır beklenen “Tek Büyük Güzel Yasa Tasarısı” metnini yayınlamaya hazırlanıyor. Ayrıca, AB sabit oranlı bir ABD tarifesini kabul etmeye hazırlanırken, Çin’in perakende satışlarının güçlü olduğu bildirildi.

Çin emlak hisseleri, hükümetin piyasayı destekleyebileceği spekülasyonlarıyla yükseliş yaşarken, Japonya ve AB savunma sanayi iş birliğini artırmayı planlıyor. Kriz devam ederken dünya ekonomisinin geleceği belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Ulusal Süt Konseyi’nden Çiğ Süt Fiyatı Açıklaması

Ulusal Süt Konseyi, 1 Ağustos 2025’ten itibaren geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına 18,35 TL olarak belirledi. Üreticilerin, soğutma ve nakliye gibi giderlerini karşılaması halinde bu giderler ilave olarak ödenecek.

Çiftçilere BAĞ-KUR zorunluluğu geliyor

Çiftçilere BAĞ-KUR zorunluluğu geliyor

Türkiye’nin komşularına ihracatı arttı

Türkiye’nin komşuları Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Suriye ve Yunanistan’a yaptığı ihracat, 2025’in ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,8 artarak 13,3 milyar dolara çıktı.

Küresel savunma şirketleri içinde iki Türk şirketinin yükselişi dikkat çekti

NATO’nun artırılan savunma harcama hedefi, küresel jeopolitik riskler ve Avrupa’nın Türkiye’ye yönelen ilgisi; ASELSAN ve Papilon gibi yerli savunma şirketlerinin hisselerinde büyük sıçramalara yol açtı.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …