TBMM’de bu hafta: Enerji, maden ve ekonomiye yönelik kanun teklifleri görüşülecek

TBMM Genel Kurulu Enerji ve Maden Kanun Teklifi Görüşmelerine Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, enerji ve maden alanlarıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifini görüşmek üzere toplanacak.

24 Haziran Salı günü başlayacak olan haftalık çalışmasında, Genel Kurul, enerji ve maden alanlarıyla ilgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirecek.

Yapılacak düzenlemelere göre, projelerle ilgili onay, izin, teşvik, yapı ve kullanım ruhsatı ancak “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı” alındığı takdirde verilebilecek. Ayrıca, maden alanlarında ruhsat bedelinde %30’luk indirim yapılacak ve rehabilitasyon bedeli artık ayrı bir kalem olarak ödenecek.

Maden faaliyetlerinin zeytinlik alanlara zarar vermemesi için belirlenen kurallar çerçevesinde madencilik faaliyetlerinin izin alınarak yürütülmesine izin verilebilecek ve bu faaliyetlerle ilgili harcamaların karşılanması için ek tahsilatlar yapılacak.

Enerji ihtiyacını karşılamak için yapılan madencilik faaliyetlerinde zeytin ağaçlarına öncelik verilmesi ve yeni tesis edilecek zeytin bahçelerinin planlanması için hükümetin belirlediği kurallar çerçevesinde çalışmalar yürütülecek.

Bununla birlikte, enerji ithalatının azaltılması ve yerli kaynaklara dayalı üretimin artırılması için özel teşvikler ve indirimler uzatılacak ve bazı kuralların yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu Ekonomiye İlişkin Kanunu Görüşecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak.

Yapılacak düzenlemeler arasında, döviz alım satımıyla ilgili bazı kuralların sıkılaştırılması ve ticari faaliyetlerin denetim altına alınması yer alıyor. Ayrıca, hibrit araçlara yönelik vergi avantajları ve yeni kurumlar vergisi düzenlemeleri de değerlendirilecek.

Netice itibariyle, enerji ve maden alanlarında yapılacak düzenlemelerle Türkiye’nin yerli kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanması ve ekonomik istikrarı sağlaması hedefleniyor.

Related Posts

12 yıl sonra çok konuşulacak ’17-25 Aralık’ iddiası: ‘Erdoğan eşyalarını topladı, Efkan Ala engel oldu’

Gazeteci Sedat Bozkurt, 17-25 Aralık 2013’te gerçekleşen operasyonlar sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, makam odasına gelerek eşyalarını toplamak istediği ancak Efkan Ala’nın ‘söz vererek’ buna engel olduğu iddiasını gündeme getirdi.

Arap medyası İsrail’in yeni kâbusunu açıkladı: ‘Sıra Türkiye’de’

Arap medyası terör devleti İsrail’in İran’dan sonraki hedefinin Türkiye olacağını yazdı. Buna göre Tel Aviv yönetimi, ‘halifelik’ ile itham ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki Türkiye’nin Gazze’ye sessiz kalmayışı, İran’a verdiği açık destek, artan savunma yatırımları ve İslam dünyasında ‘birleştirici rol’ oynaması nedeniyle Ankara’yı bölgesel dengeleri tehdit eden başlıca güç olarak görüyor.

Deprem davasında bir garip savunma: ‘Binayı biz yapmadık’

Gaziantep’te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 19 kişinin hayatını kaybettiği Akar Apartmanı’na ilişkin davanın 9. duruşmasında, savunma yapan müteahhit ve şantiye şefi, haklarındaki suçlamaları reddederek, “Binayı biz yapmadık” dedi.

Datça açıklarında sürüklenen lastik bottaki 14 göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında, motor arızası nedeniyle denizde sürüklenen lastik bottaki 14 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

İzmir’de düğüne baskın

İzmir’de bir düğüne düzenlenen baskın sonucu ruhsatsız tabanca ve tüfeklerle yakalanan 4 şüpheli yakayı ele verdi.

Trump: İran’ın nükleeri ortadan kalktı

“İran’ın nükleeri ortadan kalktı, artık geri dönemezler” açıklamasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın görüşmek istediğini söyledi.