Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Kene Isırmasına Dikkat! Prof. Dr. Doğan Uyardı

Kenelerin taşıdığı virüslerin insanlara bulaşma riskine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, hastalığın ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Vaka sayılarında artış yaşandığına değinen Doğan, hastalığın kenelerin sıvılarına temas veya çıplak elle ezilmesi sonucu bulaştığını vurguladı.

Risk gruplarını tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, veterinerler, askerler, sağlık personeli ve piknikçiler oluştururken hastalığın belirtileri ateş, yorgunluk, bulantı ve kusma şeklinde ortaya çıkıyor. Hastalığın tedavisi olmamakla beraber erken müdahale ile iyileşme sağlanabiliyor. Prof. Dr. Doğan, endişe ve panik yapmak yerine önleyici tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitede Prof. Dr. Nazif Elaldı’nın konuya yakından ilgilendiğini ve İsveç’te aşının Faz-1 çalışmalarının devam ettiğini belirten Doğan, Faz-2 çalışmalarının Sivas’ta gerçekleştirileceğini bildirdi. Sivas merkezden henüz vaka bildirilmemesine rağmen tedbirli olunması gerektiğine değinen Doğan, hastalığın daha çok Yozgat ve Tokat’ta görüldüğünü ifade etti.

Keneye maruz kalanların erken müdahale ile hastalıktan kurtulabileceğini belirten Doğan, en etkili yöntemin kene ısırmasını engellemek olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Uzmanlar uyarıyor: ’30 yaşından sonra yumurta rezervi hızla tükeniyor’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlık kapasitesinin yaşla birlikte azaldığını belirterek, 30’lu yaşlardan itibaren yumurta dondurmanın, ileride anne olmayı planlayan kadınlar için önemli bir seçenek olduğunu söyledi.