Çanakkale’de Hayati Tehlike Geçiren Hasta Başarılı Ameliyatla Kurtarıldı

Çanakkale’de Hayati Tehlike Geçiren Hasta Başarılı Operasyonla Kurtarıldı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde, 20 santimetre çapa ulaşan fistülde yırtık ve kanama nedeniyle hayati tehlikesi bulunan hasta, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

42 yaşında ve 16 yıldır diyaliz tedavisi gören hasta, 6 Nisan’da yaşadığı fistül yırtılması ve yoğun kanama sonucu ambulansla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne yetiştirildi.

Hastayı değerlendiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Buğra Destan, hasta için gerekli ameliyatı gerçekleştirdi.

Operasyon sonucunda hastanın kanaması durduruldu ve fistül başarılı bir şekilde tedavi edildi.

Yaklaşık bir haftalık süren takip ve tedavi sonrasında hasta sağlığına yeniden kavuşarak taburcu edildi.

Op. Dr. Buğra Destan, “Her saniyenin önemli olduğu bu tür vakalarda hızlı müdahalenin ve ekip çalışmasının önemi büyüktür. Deneyimli ekipler ve donanımlı merkezlerde yapılan müdahaleler hastaların hayatını kurtarabilir. Tüm ekibime teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser ise, “Uzman hekimlerimizin bilgi birikimi, multidisipliner yaklaşım ve ekip çalışması sayesinde hastanemizde gerçekleştirilen yüksek riskli operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Ekibimizi kutluyorum.” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Sevi Gözay Uğurlu – Sağlık

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Uzmanlar uyarıyor: ’30 yaşından sonra yumurta rezervi hızla tükeniyor’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlık kapasitesinin yaşla birlikte azaldığını belirterek, 30’lu yaşlardan itibaren yumurta dondurmanın, ileride anne olmayı planlayan kadınlar için önemli bir seçenek olduğunu söyledi.