BEÜ tarafından restore edilen El Aman Hanı turizme kazandırılacak

Bitlis Eren Üniversitesi, El Aman Hanı’nı Restore Ediyor

Bitlis-Tatvan kara yolu kenarında yer alan ve Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından 1579 yılında inşa ettirilen El Aman Hanı Kervansarayı, orijinal yapısına sadık kalınarak restore edilip işlevsel hale getirilecek. Hanın toplamda konaklama, kütüphane, cep sineması, jeopark bilgi merkezi, el sanatları satış reyonları ve kafeteryalar gibi farklı alanlara ev sahipliği yapacağını belirten Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, hanın eski ihtişamını koruyarak modern bir merkeze dönüştürüleceğini vurguladı.

Yıllara meydan okuyan tarihi dokusuyla dikkat çeken El Aman Hanı, BEÜ tarafından restore edilerek turizm ve bölge halkının hizmetine sunulacak. Restorasyon çalışmaları Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı tarafından finanse edilecek. Başlangıçta sadece Osmanlı Yazma Eserler Kütüphanesi olarak planlanan ancak daha işlevsel hale getirilmek üzere projede değişiklik yapılan El Aman Hanı’na, turizme katkı sağlayacak 6 farklı fonksiyon eklenecek. Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, hanın içerisinde kütüphane, cep sineması, Jeopark bilgi merkezi, el sanatları satış reyonları ve kafeteryalar gibi alanların bulunacağı bir merkez olacağını belirtti.

Yıl Sonuna Kadar Restorasyon Tamamlanacak

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip El Aman Hanı’nın restorasyonunun yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. “Kervansarayda konaklama imkanı da olacak. Yeme-içme alanları, jeopark müzesi, cep sinemalar, konferans salonları ve yöresel ürün satış noktaları gibi çeşitli fonksiyonlar hanın içerisinde yer alacak.” diyen Prof. Dr. Elmastaş, projenin bir diğer önemli bileşeninin ise Nemrut Jeoparkı ile entegre çalışacak jeopark müzesi olduğunu belirtti. Ayrıca El Aman Hanı’nın tarihi dokusuyla Bitlis’in turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

“Bitlis, Turizmde Önemli Bir Yer Haline Geldi”

Rektör Prof. Dr. Elmastaş, Bitlis’in turizmde önemli bir konuma yükseldiğini belirterek, şunları söyledi: “Şehir, turizm potansiyelini artırarak yeni mekanları hayata geçirdi. El Aman Hanı gibi diğer tarihi yapılar da var. Bu tarihi eserlerle birlikte Bitlis, turizm alanında büyük bir gelişim gösteriyor. Üniversite olarak burayı turizmin merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz.” (DHA)

Related Posts

CHP ve Eğitim-Sen’den YKS ücretlerine tepki

CHP ve Eğitim-Sen’den YKS ücretlerine tepki

1 dersten kalınca belge alınır mı? Tek dersten kalınca belge alınmıyor mu?

Tek dersten zayıfı olan ancak 2. dönem ortalaması 70 ve üzeri olan öğrenciler belge alınıp alınmadığını merak ediyor. 20 Haziran Cuma günü okullarda karne dağıtımı yapılacak. Takdir, Teşekkür ve onur belgesi karneler ile birlikte verilecek. Yaz tatili başlamadan önce öğrenciler karneleri ile beraber başarı belgelerini alacak. Not ortalaması 70.00-85.00 üzeri olanlar belge almaya hak kazanacak. Ancak not ortalamasında herhangi bir dersi 50.00 altında olan öğrenciler “1 dersten kalınca belge alınır mı” sorusuna cevap arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belge alma şartları yer alıyor. İşte, detaylı bilgi…

Terminale açık olmayan işlem nedir, ne demek? Terminale izin verilmen işlem çözümü nasıl sağlanır?

“Terminale açık olmayan işlem” hatası, genellikle kart ayarları veya limitlerle ilgili basit bir sorundan kaynaklanabilmektedir. Doğru adımları izleyerek bu tür durumları kolayca çözebilmektedir. Online alışverişlerde zaman zaman karşılaşılan teknik sorunlar, bu süreçleri aksatabilmektedir. Bu sorunlardan biri de “Terminale açık olmayan işlem” hatasıdır. Peki, bu hata ne anlama geliyor ve karşılaşıldığında neler yapılmalı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

SON DEPREMLER 16 HAZİRAN KANDİLLİ VE AFAD || Kütahya Simav’da gece korkutan deprem! Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son dakika depremler AFAD ve Kandilli tablosu deprem kuşağında yer alan ülkemizde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Bu bağlamda özellikle “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabı sıkça sorgulanıyor. Hemen belirtelim ki son olarak saat 01.04’te 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 16 Haziran listesi…

Yelkenci: ‘Gençler kültür mirasını yeniden yorumladı’

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)  tarafından düzenlenen “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesi Türkiye paneli ile “Destanlarımı Çiziyorum” çizgi roman yarışmasının ödül töreni, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleştirildi. Yarışmayla gençlerin sözlü ve yazılı kültür mirasını çağın diliyle yeniden yorumladığını vurgulayan Yelkenci, “Bu eserler sadece geçmişin değil, aynı zamanda bugünün ve yarının da sözü” dedi.

Yeni Tiyatro ve Yeni Sinema Dergisi Emek ve Başarı ödülleri açıklandı

Yeni Tiyatro ve Yeni Sinema Dergisi Emek ve Başarı ödülleri açıklandı