Kalp Yetmezliği ile Mücadele Eden Hemşire Hayata Döndü

Kalp Nakli Sayesinde Hayata Tutunan Hemşire Gökhan Sürül

İSTANBUL – Ordu’da hemşirelik yapan Gökhan Sürül, 4 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konulduğunda hayatı değişmeye başladı. Zamanla hastalığı ilerleyen ve günlük aktivitelerini dahi yapamaz hale gelen Sürül, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir kalp nakli operasyonu ile yeniden hayata döndü.

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Sağlığı Haftası, bu yıl Gökhan Sürül’ün umut dolu hikayesi ile ön plana çıktı. Sürül, hastalığıyla mücadele ederken organ bağışının önemini vurgulayarak topluma seslendi. Kalp yetmezliği nedeniyle günlük yaşamını sürdüremeyen Sürül, ameliyat sonrası yaşadığı değişimi şu sözlerle anlattı: “Ameliyattan sonra mide bulantıları ve nefes darlığı gibi şikayetlerim tamamen geçti. Efor kapasitem artmaya başladı ve normal yaşantıma geri dönmeye başladım. Organ bağışı sayesinde hayatım kurtuldu. Herkesin organ bağışına destek olması gerektiğine inanıyorum.”

Ameliyat sürecini anlatan Op. Dr. Mustafa Mert Özgür ise, Gökhan Sürül’ün beklenmedik bir şekilde organ nakli olma fırsatını yakaladığını belirterek, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Dr. Özgür, organ bağışıyla hayat kurtarmanın ne kadar değerli olduğunu vurgulayarak herkesi düzenli kontrollerini yaptırmaya ve organ bağışı konusunda bilinçli olmaya çağırdı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / METİN BAŞAR – Sağlık

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Uzmanlar uyarıyor: ’30 yaşından sonra yumurta rezervi hızla tükeniyor’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlık kapasitesinin yaşla birlikte azaldığını belirterek, 30’lu yaşlardan itibaren yumurta dondurmanın, ileride anne olmayı planlayan kadınlar için önemli bir seçenek olduğunu söyledi.